Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 17 maja 2011 roku w sprawie grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy grzyby świeże, rosnące w warunkach naturalnych, świeże i suszone, pozyskiwane z grzybów rosnących w warunkach naturalnych, mogą być oferowane konsumentowi finalnemu wyłącznie w placówkach handlowych lub na targowiskach pod warunkiem uzyskania atestu grzyboznawcy lub klasyfikatora grzybów. Klasyfikator grzybów posiada uprawnienia do oceny wyłącznie grzybów świeżych, natomiast grzyboznawca posiada uprawnienia do oceny grzybów świeżych i suszonych. Osoby zbierające grzyby na własny użytek mogą uzyskać poradę w Stacjach Sanitarno-Epidemiologicznych na terenie województwa śląskiego. Szczegóły dostępne są na stronie: www.wsse.katowice.pl.
- Przejdź do menu górnego
- Przejdź do menu głównego
- Przejdź do treści
- Przejdź do wyszukiwarki
- Mapa strony
otwiera się w nowym oknie
- Dołącz do nas na Facebooku otwiera się w nowym oknie
- Profil Miasta Pyskowice w serwisie Instagram otwiera się w nowym oknie
- Kanał Miasta Pyskowice w serwisie YouTube otwiera się w nowym oknie
- Biuletyn Informacji Publicznej - Urząd Miejski w Pyskowicach otwiera się w nowym oknie
- Projekty dofinansowane ze środków budżetu państwa
- Unia Europejska - Pozyskane dotacje
INFORMACJA DLA OSÓB ZBIERAJĄCYCH GRZYBY
2017-09-06
Urząd Miejski w Pyskowicach
ul. Strzelców Bytomskich 344-120 Pyskowice
» Jak dojechać
tel: 32 332 60 00, fax: 32 332 60 02
email: info@pyskowice.pl
Godziny urzędowania
Poniedziałek - środa: 7:30 - 15:30Czwartek: 7:30 - 17:30
Piątek: 7:30 - 13:30
Newsletter
Chcesz otrzymywać na swój adres email ostatnie aktualności oraz informacje o nadchodzących wydarzeniach?» Dopisz się do naszego newslettera!