Restauracja "Leśna Perła" w Rudzińcu zaprasza do udziału w konkursie na najlepszy wyrób cukierniczy "I Festiwalu Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego". Celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych wyrobach cukierniczych służących promocji obszaru, regionu, czy miejscowości; promowanie i stymulowanie wykorzystania lokalnych zasobów, walorów obszaru powiatu gliwickiego oraz identyfikacja podmiotów i ich wyrobów, które mogą służyć do budowy produktu turystycznego i marki regionu.
Uczestnikami konkursu mogą być:
- „Profesjonaliści (cukiernie, piekarnie, osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w tym zakresie)"
- „Pasjonaci słodkości" (osoby fizyczne)
- „Organizacje społeczne" (Koła Gospodyń Wiejskich, stowarzyszenia/fundacje)
W/w powinni prowadzić działalność lub zamieszkiwać na terenie gmin wchodzących w skład powiatu gliwickiego.
III Każdy z uczestników może dokonać zgłoszenia swojej pracy w trzech, poniższych kategoriach:
- kategoria "TORT"
- kategoria "Ciasto"
- kategoria "Ciasteczko"
Każdy uczestnik zobowiązany jest do przesłania karty zgłoszenia pracy konkursowej (zawierającej opis produktu) najpóźniej do dnia 15.03.2019 r. na adres:
Regina Wieczorek, Ul. Piękna 19, 44-172 Chechło
lub elektronicznie na adres e-mail: festiwalslodkosci@wp.pl
z dopiskiem: Zgłoszenie na I Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego
Regulam konkursu, karty zgłoszeniowe oraz inne niezbędne, do udziału w konkursie, dokumenty są dostępne u Organizatora konkursu - restauracji "Leśna Perła" w Rudzińcu.